25 02 2020

Genderwerking

Jongen? Meisje? Man? Vrouw? Het lijken simpele vragen, maar voor veel mensen zijn deze vragen niet makkelijk of eenduidig te beantwoorden. Soms valt het geslacht waarmee we geboren zijn niet samen met hoe we ons voelen of met hoe we ons willen uitdrukken. Er bestaat een grote genderdiversiteit waar heel veel variatie mogelijk is: transman, transvrouw, non-binair, travestie,... Belangrijk om te weten is dat dit geen afwijking of ziekte is, maar een normale variatie op het mens-zijn.

Indien je vragen hebt rond (trans)gender dan blijf je hier best niet alleen mee zitten. Contour specialiseert zich dan ook in het begeleiden en ondersteunen van mensen bij vragen rond (trans)gender. Wij bieden mensen de mogelijkheid om ergens terecht te kunnen met hun vragen en twijfels. Daarnaast bieden we ook psychotherapeutische begeleiding bij het transitieproces. Omdat steun van anderen bij deze thema's erg belangrijk is kan ook familie en context bij deze therapie actief betrokken worden.

Voor de genderwerking van Contour kan u terecht bij John Deloof en Mauro Kerckhof.

John Deloof is contextueel psychotherapeut en lid van de Belgische Verenging voor Relatie-en Gezinstherapie en Systeemcounseling (BVRGS). Je kan John Deloof bereiken telefonisch of via mail:
0472/89 62 70
john.deloof@psychotherapiecontour.be

Mauro Kerckhof is klinisch psycholoog en psychoanalyticus in opleiding. Hij heeft een grote affiniteit met vragen rond genderidentiteit. Je kan Mauro Kerckhof bereiken telefonisch of via mail:
0479/67 70 99
mauro.kerckhof@psychotherapiecontour.be

Voor meer info rond het transgenderthema kan u steeds terecht op www.transgenderinfo.be

Terug naar overzicht